середу, 11 травня 2016 р.

СВЯТО ПИСАНКИ В КОЛОМИЇ

         Коломия в суботу та неділю, 7-8 травня, стала столицею писанкарства України. Зібралися юні писанкарі з усіх усюд: тут і майстри писанкового розпису з Чернівецької, Тернопільської, Полтавської областей та з усіх районів Івано-Франківщини.
         Немов бджолиний рій гудять юні писанкарі, зосереджено тримаючи в руках писачки, звідусіль доноситься приємний запах бджолиного воску.
Змагання лише розпочалися, а вже на творінні дитячих рук – писанці – з’являються самобутні орнаменти Полісся і Поділля, Буковини, Гуцульщини і Бойківщини.
Долинщину на обласному святі писанки представляли вихованці Долинського районного будинку дитячої та юнацької творчості. Приємно, що п’ять із шести учасників конкурсу стали призерами. Це вихованці гуртків писанкарства та художньої обробки природного матеріалу:
-         Площинець Тетяна,
-         Штень Марія,
-         Дзуль Оксана,
-         Керничишин Назар,
-         Досин Іванна.
Керівники гуртків Клименко Віра Миколаївна та Дмитровська Юлія Олександрівна не тільки передають своїм вихованцям свої знання і вміння, а прищеплюють  у них любов і повагу до народної спадщини бойківських звичаїв і традицій.

Радує те, що наші юні писанкарі не загубились серед іменитих писанкарів Київської та Чернівецької областей, склали гідну конкуренцію писанкарям-віртуозам Косівщини та Коломийщини.




Немає коментарів:

Дописати коментар