суботу, 1 грудня 2018 р.

ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання

ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання відбудеться 06 грудня 2018 року (четвер) на базі:
- Долинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату (обслуговуюча праця);
- Долинського наукового ліцею-інтернату (технічна праця).
  Початок о 10.00 год.

Повідомляємо, що другий етап Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання (технологій) проходитиме для здобувачів освіти 9-х та 11-х класів і складатиметься з двох турів: теоретичного та комплексної роботи. 
Максимальна кількість балів пропонується: за теоретичний тур – 20, практичний –80. 

На теоретичному турі за одну астрономічну годину здобувачам освіти буде запропоновано виконати тестові завдання за матеріалом навчальної програми з трудового навчання, технологій та ряд завдань творчого характеру. 

Комплексна робота виконується у шкільних навчальних майстернях (кабінетах).
Орієнтовні критерії оцінювання комплексних робіт: 
- відповідність заданим розмірам;
- привабливість (естетична цінність) виробу;
- володіння техніками обробки матеріалів;
- функціональність виробу та зручність у користуванні;
- оригінальність конструкції, новизна;
- завершеність виробу.

Кількість балів за кожний вид визначає журі в залежності від виду роботи.
За порушення правил техніки безпеки під час виконання практичного завдання учасники змагань можуть позбавлятися до п’яти балів рішенням Голови журі за вмотивованим поданням членів журі у присутності учасника, до якого ця норма застосовується.

Просимо забезпечити учасників ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій) такими матеріалами та інструментами:

дівчат 9 класів:
інструменти та матеріали: папір (А4), олівець, лінійка, зошит, ручка, креслярські інструменти, спецодяг, набір голок, ниток, наперсток, булавки, сантиметрова стрічка, ножиці, кравецька крейда або сухе мило, наповнювач (синтепон, вата тощо), елементи оздоблення (фетр, стрічки, ґудзики тощо).

дівчат 11 класів:
інструменти та матеріали: папір (А4, А3), олівець, лінійка, зошит, ручка, креслярські інструменти, спецодяг, набір голок, ниток, наперсток, булавки, сантиметрова стрічка, ножиці, кравецька крейда або сухе мило, наповнювач (синтепон, вата тощо), елементи оздоблення (фетр, стрічки, ґудзики тощо).

хлопців 9, 11 класів:
інструменти та матеріали: папір (А4), зошит, ручка, олівець, транспортир, креслярські інструменти, набір лінійок, нитка-шпагат Ø 3-5 мм, довжиною 100 мм (чи інший елемент кріплення), шліфувальний папір, ручний учнівський лобзик (запасні пилочки), коловорот, свердло по дереву Ø 3-4 мм, молоток, кутник столярний, інструменти та пристрої для оздоблення (випалювачі, різці, фарби та пензлі для розпису тощо), спецодяг. 

Верстати для свердлильних робіт надаються організаторами олімпіади.

Учасники третього етапу готують домашнє завдання. Про рекомендовані МОН України напрямки творчих проектів для технічних та обслуговуючих видів діяльності буде проінформовано окремо. 

Немає коментарів:

Дописати коментар